Ibland behövs advokater

Att jobba som fotograf handlar ju såklart om att ta bra bilder och få med en känsla i alla de bilder man tar – unika för varje tillfälle. det känns som att man får uppleva väldigt mycket, eller det får man helt klart. Ibland är det hur kul som helst att få vara med och fota på bröllop, dop, högtider osv. Men ibland är det, som för alla människor, att man hamnar i knipa. (Det är därför jag varit lite off de senaste veckorna/månaderna.) Jag har inte velat skriva nånting nämligen, något jag kanske egentligen borde ha gjort.

Nu är jag bara så tacksam att jag hittade en advokatbyrå som verkligen tog hand om mig. Jag är så tacksam att det finns jurister som har kompetens och verkligen vill hjälpa till. För att inte gå in i detalj har jag hamnat i en rättslig fejd med ett par som inte var helt nöjda med sina bilder som jag tog. Att det kan gå så långt är helt otroligt men så blev det. Det är just detta som är så svårt i mitt yrke. Jag har förslag om upplägg, bakgrund, förgrund osv. men när de som själva ska vara med i bilden kommer med önskemål och inte litar på mig kan det ibland bli tokig, som i det här fallet. Jag sa till dem att jag inte tror att det kommer bli bra, men vad tror ni? Jo, de ville ha det så. Och det blev inte bra. Tillslut löste sig dock allt, mycket tack vare de advokater jag hade som hjälpte mig. En advokatbyrå som sitter i Göteborg, Borås och Kungsbacka som hjälpte mig med allt. Det har även gått bra mellan paret och mig, och de förstod situationen och bad tillslut om ursäkt så vi alla har väl tagit med oss erfarenhet utifrån detta.

Så, då fick ni ta del av baksidan inom yrket. Vi hörs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *